Konferenca e Tretė Ndėrkombėtare Ballkanike mbi Sfidat e Inxhinierisė sė Ndėrtimit

May 22nd, 2016

Konferenca e Tretė Ndėrkombėtare Ballkanike mbi Sfidat e Inxhinierisė sė Ndėrtimit

Konferenca e Tretė Ndėrkombėtare Ballkanike mbi Sfidat e Inxhinierisė sė Ndėrtimit

Më 19-21 maj 2016 Universiteti Epoka, Universiteti Politeknik i Tiranës dhe Universiteti Politeknik i Barit, Departamentet përkatëse të Inxhinierisë së Ndërtimit organizuan "Konferencën e Tretë Ndërkombëtare të Ballkanit mbi Sfidat e Inxhinierisë së Ndërtimit" në Tiranë.

Kryetari i Konferencës, Assoc. Prof. Dr. Miriam Ndini, Zëvendës Ministri i Mjedisit të Republikës së Shqipërisë, Z. Klejdi Xhaxhiu, mysafir dhe drejtues kryesor Prof. Dr. Paulo B. Lourenço të shquar nga Universiteti Minho, në Portugali, Prof. Dr. Niko Pojani nga Universiteti Politeknik i Tiranës, Shqipëri dhe Assoc. Prof. Dr. Anna Bruna Menghini nga Universiteti Politeknik i Barit kontribuan me fjalimet e tyre të vlefshme në ceremoninë e hapjes së konferencës.

Konferenca u përqëndrua në nëntë fusha kryesore të tilla si: Inxhinierisë së Strukturave dhe Tërmeteve; Metodat kompjuterike në Inxhinieri Ndërtimtimi; Teknologji Ndërtimi dhe Menaxhimi; Materialet e Ndërtimit; Inxhinieri Gjeoteknike; Hidraulike, Inxhinieri Bregdetare; Ndërtesat historike dhe monumentale; Projektimi i qëndrueshëm dhe Inxhinieri Transporti.

Konferenca mblodhi së bashku rreth 100 akademikë dhe profesionistë nga 12 vende të ndryshme në Ballkan dhe më gjerë.

Pas konferencës, një aktivitet social u organizua në qytetet e Beratit dhe Durrësit, dy qytete që ofrojnë bukurinë dhe historinë e tyre duke e bërë udhëtimin e pjesëmarrësve në Shqipëri një kohë të paharrueshme.