Loren Muslli, Student ne Inxhinieri Ndertimi, ne "VUB University"

December 28th, 2016

Loren Muslli, Student ne Inxhinieri Ndertimi, ne

Loren Muslli, Student ne Inxhinieri Ndertimi, ne "VUB University"

Loren Mussli, pas diplomimit nga Universiteti Epoka, në Departamentin e Inxhinierisë së Ndërtimit filloi studimet master në "Vrije Universiteit Brussel" në Bruksel.

Ai thotë: Pas mbarimit te shkolles se mesme, i shtyre nga ambicia ime dhe etja per permiresim, kam deshiruar te ndjek nje arsimim me te mire dhe mundesi-dhenes, qe kam gjetur ne universitetin me te njohur ne Shqiperi, Universiteti Epoka, ku konkurrenca ishte dhe eshte shume me e forte. Perveç kesaj, kam  perjetuar kultura dhe sisteme te tjera teper esenciale te cilat do te ndihmonin me pasurimin dhe rritjen intelektuale dhe personale. Duke qene i interesuar ne çeshtjet aktuale, une kam qene vazhdimisht deri tani me çeshtjet e zhvillimit inxhinieri ne vendin tim dhe ne mbare boten, e cila qe ne fillim te jetes sime ka zgjeruar entuziazmin tim ne teorine e ndertimit. Duke pasur parasysh deshiren per te thelluar njohurite e mia ne ndertim, kam vendosur per te studiuar inxhinieri civile ne Universitetin Epoka.

Pavaresisht veshtiresive fillestare, kam arritur te pershtatem me kuadrin e ri, si dhe te kem sukses ne studimet e mia. Te jetosh dhe studiosh ne nje mjedis shoqeror ku shumica e nxenesve kishin kombesi te ndryshme dhe shume nga shoket e mi ishin nga Turqia, me ndihmoi te ndertoj me tej nje karakter te forte, fleksibel dhe te hapur. Gjate vitit te pare te studimeve te mia, mua mu ofrua qe te konkuroja ne programin e ekselences ofruar nga universiteti per studentet shume te motivuar qe kerkon nje perspektive me te thelle ne inxhinieri. Si pjese e ketij programi, kam marre pjese ne kurse te tilla si Mekanike Materiale dhe Inxhinierise se Ndertimit dhe Menaxhimit, te cilat ofrohen me njohuri te reja ne debate aktuale inxhinierike dhe tema. Klasat e tjera si Analiza strukturore, Mekanike Fluid dhe hydromechanics me kane ngjallur fuqishem kuriozitetin tim per te eksploruar fushen me ne thellesi. Gjate ketyre kurseve, isha njohur me procesin e vendim-marrjes brenda nje organizate, e cila eshte nje element kyç per çdo organizate te suksesshme. Kombinimi i ekonomise se bashku me lendet inxhinierike ka rritur aftesite e mija ne fusha te ndryshme te lidershipit. Me ne fund une do te thoja se notat e mia ne Universitetin Epoka me kane favorizuar ne krijimin e mundesise per te studiuar ne Belgjike.